Klantverhaal van Jasper van den Bovenkamp

Klantverhaal Jasper van den Bovenkamp

"fit20 is véél meer dan sporten."

Zo'n anderhalf jaar lang heb ik geprobeerd op eigen discipline in een sportschool te fitnessen. Maar, om met allerlei landgenoten voor spiegels op keiharde muziek te gewichtheffen – nee, dat bleek gewoon niet mijn ding. Los van het feit dat ik niet van trancemuziek houd, deed ik er maar wat. Ik beschikte niet over de broodnodige fysiologische kennis, waardoor ik me voortdurend afvroeg hoe nuttig mijn oefeningen wel waren. Bovendien had ik niet voldoende discipline om voor die twee tientjes per maand elke week te komen opdraven.

Bij fit20 is dat volkomen anders. Daar word ik uitstekend begeleid. Iemand kijkt heel basaal met me mee, en alle tijden en oefeningen worden zorgvuldig geregistreerd. En: ik doe het nu al meer dan twee jaar, zo liet de prachtige vuurwerkshow op de iPad van m'n coach onlangs zien.

Gezondheidstechnisch merk ik de effecten van de training op veel gebieden. Ik ben geen brede bodybuilder geworden. Dat was ook op geen enkele manier mijn doelstelling. Maar, tot mijn grote genoegen constateert mijn vrouw wel dat ik, om het zo maar te zeggen, strakker in m'n vel zit. Ook mijn houding is zichtbaar verbeterd. Ik sta letterlijk steviger in m'n schoenen.

Al met al voel ik me aanmerkelijk fitter. Zo is mijn concentratie aanzienlijk toegenomen. Dat is geen fabeltje, het is écht zo. Als tekstschrijver en journalist is geconcentreerd werken een absolute voorwaarde. Omdat ik vanwege mijn werk veel zit – achter de computer, in de auto, tijdens een interview – kan ik de beweging van fit20 goed gebruiken.

Natuurlijk laat ik geregeld de naam van fit20 bij vrienden, familie of mede-ondernemers vallen. Ik merk dat sommigen een beetje tegen die tachtig euro per maand aan hikken. Volgens mij komt dat omdat ze fit20 zien als een soort luxe fitness. Feitelijk heeft het, wat mij betreft, niets met sport te maken. Het is veel meer dan sporten, het is een wekelijkse investering in je lijf en in je levensstijl. Daarnaast heeft de training ook een enorm mentaal effect. Het helpt mij bijvoorbeeld na een stressvolle periode, als we weer eens een keiharde deadline hebben gehaald, alles er even uit te trainen. Het voelt daarna soms even alsof ik verkouden of een beetje ziek word, maar daarna ben ik het helemaal kwijt. Dat is heel prettig.

Kortom, fit20 betekent voor mij in weinig tijd maximaal rendement behalen. Misschien zou iedereen het een half jaartje uit moeten proberen om het zelf te ervaren.

Jasper van den Bovenkamp (26 jaar) journalist & tekstschrijver, www.vakmaten.nl


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!